02182019Δευ
Last updateΤρι, 06 Φεβ 2018 11am

ΠΡΕΒΕΖΑ-Την Κυριακή η γιορτή σαρδέλας

sardelaΜια παράδοση χρόνων για την ευρύτερη περιοχή , η γιορτή της Σαρδέλας ,θα αναβιώσει και φέτος στο λιμάνι της Πρέβεζας την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και σαλάτα ενώ θα διασκεδάσουν με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα.. Την βραδυά θα ανοίξουν τα χορευτικά Γενίτσαροι και Μπούλες από τη Νάουσα, του...
Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής από την Αρτα καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πρέβεζας. Η γιορτή της Σαρδέλας εδώ και 4 περίπου δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή της Πρέβεζας και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς των κατοίκων της με την αλιεία. Προσελκύει δε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών οι οποίοι απολαμβάνουν τα παραδοσιακά εδέσματα συμμετέχοντας στην όμορφη γιορτή μέχρι το πρωί.


Συνελήφθη 33χρονος εμπρηστής που … μεθούσε και έβαζε φωτιές στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

preveza3Είναι απίθανο τελικά για το ποιοι άνθρωποι μπορεί να βάζουν τις φωτιές που εκδηλώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας μας.
Η σύλληψη ενός 33χρονου κτηνοτρόφου από την Κρυοπηγή Πρέβεζας που έγινε το Σάββατο(19-8-17) φωτίζει εν μέρει τα αίτια  των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο στην περιοχή αυτή.Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του Δημήτρη Λούπα και του PrevezaPosto, ο άνθρωπος αυτός έβοσκε τα γίδια του στην περιοχή Κρυοπηγής και όπως ομολόγησε στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, υπό την επήρεια μέθης έβαλε φωτιές. Ομολόγησε δύο περιπτώσεις, ενώ στην περιοχή Κρυοπηγής είχε εκδηλωθεί και τρίτη φωτιά την οποία δεν ομολόγησε.
Ο 33χρονος Μ.Θ. που συνελήφθη δεν έχει οικογένεια και συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους ύποπτους για τους οποίους είχε πληροφορίες η Πυροσβεστική ότι θα μπορούσαν να έχουν βάλει φωτιά. Οι τρεις φωτιές είχαν μπει σε κοντινές αποστάσεις, σε διαφορετικές ημερομηνίες, από 2 με 4 μετά το μεσημέρι.

«Κερνάμε Ήπειρο» στην Πρέβεζα

prevezaΗ Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών της Ηπείρου, και στο πλαίσιο μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης, αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου. Μετά την περσινή επιτυχία, συνεχίζουμε δυναμικά και διοργανώνουμε για 2η συνεχή χρονιά την Έκθεση «Κερνάμε Ήπειρο», στην παραλία της Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Αυγούστου 2017, κατά τις απογευματινές ώρες.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δυναμική συνάντηση αυτοδιοικητικών για δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού

preveza2Τα μπάνια του λαού τελειώνουν και το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς καταργούνται τα τοπικά συμβούλια, ευνοεί πλέον τη δημιουργία υπερκομματικών συνδυασμών που θα βοηθήσει ικανά και αξιόλογα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας να συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση.
Έτσι μια μεγάλη ομάδα παλιών αλλά και τωρινών στελεχών της αυτοδιοίκησης, εμπλουτισμένη με νέα και άφθαρτα πρόσωπα προβληματίζονταν εδώ και καιρό για τις εξελίξεις στον Δήμο Πρέβεζας θεωρώντας πως πρέπει να επέλθουν σημαντικές αλλαγές.
Αποφάσισαν λοιπόν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής 1η Σεπτέμβρη σε εξοχικό κέντρο της πόλης προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία φορέα που θα διεκδικήσει τον Δήμο Πρέβεζας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Στην ομάδα συμμετέχουν νυν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και παλιότεροι που έχουν πλούσια εμπειρία στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, νέα άφθαρτα πρόσωπα που επιθυμούν να προσφέρουν στο Δήμο, επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες που δεν έχουν καμία σχέση με το φθαρμένο ήδη καθεστώς του Επιμελητηρίου και που δεν εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ 2017: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή

preveza

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Λευκής Νύχτας στην Πρέβεζα που θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου(2017) και θα πλημμυρίσει με κόσμο το κέντρο της πόλης. Η γιορτή αυτή θα εμπλουτιστεί φέτος με περισσότερα μουσικά σχήματα και πολιτιστικά δρώμενα.


Άρτα Λαϊνας Ι.ΚΤΕΟ

Άγνοφάρμα κολιοκίτσιος

Η Γωνία της γεύσης

google ads

ΚΔΑΠ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ (2)

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ (2)

Που βρισκόμαστε (2)

calendar

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28