03212019Πεμ
Last updateΤρι, 06 Φεβ 2018 11am

Για να είμαστε εξηγημένοι και σαφείς.!

silallitirio

Λοιπόν.

Για να είμαστε εξηγημένοι και σαφείς.
Σε ότι αφορά στο πλήθος πρέπει να ξεπέρασε το 1.000.000 πολίτες χωρίς αμφιβολία. 
Ισως και το 1.200.000 διαδηλωτές.
Τα περί 140.000 της ΕΛΑΣ είναι καραγκιοζιλίκια του Τόσκα (ίσως παρέλειψε ένα μηδενικό).
Κανένα "καπέλωμα" δεν έγινε από χρυσαυγίτες, πατριδοκάπηλους και ακροδεξιούς.
Ο κόσμος (κάποια στιγμή μιλιούνια ανηφόριζαν την Ερμού, την Μητροπόλεως, την Σταδίου και την Πανεπιστημίου, ενώ Β. Σοφίας, Αμαλίας και Φιλλελήνων είχαν τιγκάρει ως πολύ ψηλά) ήταν οι καθημερινοί έλληνες της γειτονιάς μας, που συναντάμε στο σούπερ-μάρκετ, στο γραφείο ή στον φούρνο, με τα παιδιά τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες (όλοι σχεδόν κρατούσαν μια μικρή ελληνική σημαία του ενός ευρώ).
Εντύπωση μου έκαναν οι χιλιάδες νέοι, μαθητές και φοιτητές ή εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι. σοβαροί, χωρίς υστερικές κραυγές, που ακολουθούσαν τα συνθήματα των διοργανωτών αποκλειστικά για τη Μακεδονία και την ελληνικότητα της.
Μου έκανε εντύπωση ακόμα η σύμπνοια και η συντροφικότητα του κόσμου, η έλλειψη αρρωστημένου φανατισμού και η αποφαστικότητα για διεκδίκηση των δικαίων του ελληνισμού.
Περιγραφή:Επειδή από τη σχολική μου ηλικία δεν έχω χάσει συγκέντρωση και κυρίως της δημοκρατικής παράταξης, που ήταν πάντα μεγαλειώδεις, κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις.Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχω πάει (δεν ξέρω για την απελευθέρωση από τους γερμανούς) ήταν του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 πριν από τις εκλογές.
Είχα καταφέρει τότε να βρεθώ στη συμβολή Φιλελλήνων κακ Οθωνός, χωρίς να καταφέρω να δω τον μεγάλο μας ηγέτη στην εξέδρα.Σήμερα δεν κατάφερα να πλησιάσω στο ίδιο σημείο.
Ο κόσμος στην πλατεία ήταν "σαρδελοποιημένος". 
Ασφυκτικά στοιβαγμένος από τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.
Η Ερμού έφτανε πυκνά ως την Καπνικαρέας και από εκεί πιο αραιά ως το Μοναστηράκι, η πλατεία του οποίου ήταν γεμάτη.
Το ίδιο η Μητροπόλεως ως την Μητρόπολη και πιο αραιά στη συνέχεια.Η Βουλής τίγκα απροσπέλαστη.
Η Β. Σοφίας ως το Μουσείο Μπενάκη.
Η Αμαλίας ως τους Στήλους του Ολυμπίου Διός.Πανεπιστημίου και Σταδίου πυκνά ως την οδό Αμερικής.
Αρκετές χιλιάδες κόσμου, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας είχαν κατακλύσει τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα μαγαζιά πρόχειρου φαγητού πέριξ της πλατείας Συντάγματος ως το Μοναστηράκι και τα στενάκια, ακούγοντας τις ομιλίες από τα μεγάφωνα.
Με δύο λόγια-κατά τη γνώμη μου, ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα.
Αν όλοι αυτοί ήταν εθνικιστές, υπερεθνικιστές, ψεκασμένοι, χρυσαυγίτες, Κασιδιάρηδες, θεούσες, βλαμμένοι, καθυστερημένοι, φασίστες, σωβινιστές,πατριδοκάπηλοι κλπ. τότε θα πρέπει-πραγματικά-να ανησυχούμε σοβαρά.

ΚΑΙ Η ΚΑΛΉ ΕΊΔΗΣΗ... ΑΝΑΊΜΑΚΤΗ Η ΜΕΓΆΛΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΉ ΈΞΟΔΟΣ!

 
Είναι σίγουρα από τις καλές ειδήσεις των ημερών. Η μεγάλη έξοδος και η ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, εθνικό και επαρχιακό, συνοδεύτηκε από μηδενική καταγραφή σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
Τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων όσο και το διάστημα της Πρωοτοχρονιάς, όπου κινήθηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα και μετακινήθηκαν χιλιάδες επισκέπτες τα τροχαία ατυχήματα ήταν ελάχιστα.
Κανένα θανατηφόρο, κανένα με σοβαρούς τραυματισμούς και όσα καταγράφηκαν είχαν μόνο υλικές ζημιές.
Αναίμακτη λοιπόν η μεγάλη έξοδος των εορτών και σίγουρα πέρα από τα μέτρα της Τροχαίας και την συνεχή παρουσία της, καθοριστική ήταν η συμβολή της Ιόνιας Οδού. Ο αυτοκινητόδρομος που αντικατέστησε την παλιά εθνική Ιωαννίνων Αντιρρίου, η οποία για χρόνια αποτελούσε την εθνική μας καρμανιόλα!

ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ “ΖΩΝΤΆΝΕΨΕ” ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΈΡΑ ΤΟΥ 4ΟΥ 'ΜΑΓΙΚΟΎ ΧΩΡΙΟΎ' ΔΉΜΟΥ ΖΗΡΟΎ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΆΔΑ. Αύριο μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας και ο Ποντιακός Σύλλογος Ν. Κερασούντας θα ψάλλουν κάλαντα, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν.

 

Στις 11 το πρωί 'μάγοι' και 'ξωτικά' θα διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους στο Θεσπρωτικό.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων 'ζωντάνεψε' σήμερα στο Δήμο Ζηρού, με την επίσημη έναρξη του 4ου “Μαγικού Χωριού' στη Φιλιππιάδα. Η πλατεία 'Κωνσταντίνου Καραμανλή' πλημμύρισε από παιδικές φωνές, καθώς παιδιά από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής που 'άνοιξαν' το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από το τμήμα σκακιού του Συλλόγου Περί Βιβλίου και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Συρακιωτών Φιλιππιάδας, τραγούδησαν και χόρεψαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και έψαλλαν τα κάλαντα. Τα παιδιά από το τμήμα σκακιού του Συλλόγου Περί Βιβλίου στόλισαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο Άγιος Βασίλης καλωσόρισε με χαμόγελο μικρούς και μεγάλους και ζήτησε από τα παιδιά να του δώσουν τα γράμματά τους. Αγιοβασιλίνες μοίρασαν φυλλάδια με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ενημερωτικά έντυπα της εταιρίας “Νέα Οδός” που είναι  χορηγός των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Κατραχούρας καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και αφού ευχήθηκε για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση του 4ου “Μαγικού Χωριού”.

Πέρα από το σπιτάκι και το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, υπήρχε το σπιτάκι του ΚΔΑΠ του Δήμου όπου τα κορίτσια της δομής έβαφαν τα προσωπάκια όσων παιδιών το επιθυμούσαν, υπήρχε το σπίτι του χορηγού, αλλά και το σπιτάκι της Αλληλεγγύης όπου συλλέγονται τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, η αντιδήμαρχος κα Γεωργάνου Ελένη, ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Πολιτισμού κ. Γκάρτζιος Χρήστος, η δημοτική σύμβουλος κα Καραπάνου Αναστασία, ο ασκών χρέη προέδρου στην επιτροπή Α' βάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων, πρόεδροι Τ.Κ., γονείς μαθητών και αρκετός κόσμος.   

Το πρόγραμμα του 4ου “Μαγικού Χωριού” Δήμου Ζηρού θα συνεχιστεί σήμερα με το εξής πρόγραμμα: Στη Φιλιππιάδα στις 11.00 το πρωί μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας θα ψάλλουν κάλαντα και θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στις 12.00 τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Νέας Κερασούντας θα χορέψουν ποντιακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει φωτογράφος ο οποίος θα φωτογραφίζει τα παιδιά και θα προσφέρει δωρεάν τις φωτογραφίες. 

Εξάλλου στις 11.00 το πρωί στο Θεσπρωτικό 'μάγοι' και 'ξωτικά' θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με τους μικρούς φίλους.      

Σημειώνεται ότι,  λόγω έργων αναβάθμισης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιύνται στην πλατεία 'Κων/νου Καραμανλή' και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018.

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του 4ου 'Μαγικού Χωριού', έχει ως εξής:

Αύριο: 24/12/2017:

11.00: Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας. 12.00: Χοροί ποντιακών Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τον Ποντιακό Σύλλογο Νέας Κερασούντας.

11.00:  Οι 'μάγοι' και τα 'ξωτικά' θα επισκεφθούν το Θεσπρωτικό, όπου θα παρουσιάσουν τα ‘μαγικά’ τους και θα διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους.

25/12/2017: ΚΑΛΑ & ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

26/12/2017:

17.30 -20.30: Πρόγραμμα για παιδιά από μάγο – ταχυδακτυλουργό, το ‘ξωτικό’ των Χριστουγέννων καθώς και ξυλοπόδαρο.

27/12/2017:

11.00 -13.00: Πρόγραμμα για παιδιά από μάγο -ταχυδακτυλουργό και το ‘ξωτικό’ των Χριστουγέννων.

28/12/2017:
Χριστουγεννιάτικη Δράση Συμβουλευτικού Σταθμού Άρτας

Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ μετά την ολοκλήρωση  της Χριστουγεννιάτικης Δράσης, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Σκουφά την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν οικονομικά και ηθικά, καθώς και όλους όσους στηρίζουν το έργο που επιτελείται στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω  χορηγούς – δωρητές:
o Δήμος Αρταίων
o To Ζαχαροπλαστείο Γιολδάσης
o To Ζαχαροπλαστείο ...
Χρηστάκης
o To Κατάστημα ΜΑΜ &
o To Κατάστημα Μουσικών Οργάνων Music House.
Επίσης, ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. που μας βοήθησαν στην προβολή της συγκεκριμένης δράσης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Τέλος, ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και όλους τους συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται δίπλα μας!
Η στήριξη αυτή ενδεικτική της ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας!

Άρτα Λαϊνας Ι.ΚΤΕΟ

Άγνοφάρμα κολιοκίτσιος

Η Γωνία της γεύσης

google ads

ΚΔΑΠ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ (2)

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ (2)

Που βρισκόμαστε (2)

calendar

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31