10172018Τετ
Last updateΤρι, 06 Φεβ 2018 11am

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΥ

ΘΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

MPARKASΟυσιαστικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πει περισσότερα για τα θέματα αυτά, κατά την διάρκεια του διαλόγου που θα έχει με όλους τους φορείς της Ηπείρου, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Αναφερόμενος στο θέμα του αεροδρομίου, σημείωσε ότι με την λειτουργία των δύο οδικών αξόνων, της Ιόνιας και της Εγνατίας, μετατρέπεται σε κόμβο.
"Επιλύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού με καύσιμα. Στο εξής θα μπορούν να γίνονται πτήσεις τσάρτερ γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής", ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες φαίνεται όμως ότι η λύση δίνεται μέσω φορητών δεξαμενών που θα τοποθετήσει μία από τις εταιρίες ανεφοδιασμού των αερολιμένων.
Έργο ανάπτυξης η Ιόνια Οδός
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά, στο ΣΕΑ Επισκοπικού, σημείωσε ότι η Ιόνια Οδός αποτελεί έργο ανάπτυξης, ανοίγει νέες προοπτικές για την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα και φέρνει την περιοχή πιο κοντά στα Δυτικά Βαλκάνια.
«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και του τουρισμού για τα Γιάννενα» σημείωσε και αναφέρθηκε εκτενώς στις συνθήκες ασφάλειας που δημιουργούν στις μετακινήσεις οι νέοι αυτοκινητόδρομοι.
Υπογράμμισε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης μπορούν να μεγιστοποιηθούν με την ένταξη της Ιόνιας Οδού σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης. Σ' αυτόν τον σχεδιασμό θα περιλαμβάνονται τα νέα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και η επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά.
«Στο επόμενο διάστημα θα ξανάεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».
Για την κατάσταση στη χώρα
Εγκανιάζοντας την Ιόνια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης, λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση.
«Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ η και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

Και επίσημα.. Την Τρίτη κόβει κορδέλα ο Πρωθυπουργός

ionia1

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού που είχαν προαναγγελθεί, ανακοινώθηκαν και επίσημα.
Η ανακοίνωση έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος απευθύνει και τις σχετικές προσκλήσεις.
Η τελετή εγκαινίων λοιπόν θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων στο Επισκοπικό.

Μεθαύριο Τετάρτη,στις 12:30 το μεσημέρι,θα δοθεί στην κυκλοφορία το Μενίδι – Σελλάδες

Αμέσως μετά θα παραδοθεί και το τελευταίο τμήμα Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία Οδός

Καλοτάξιδη... Παραδόθηκε στην κυκλοφορία, το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Παραδόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα).Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, περίπου 14 χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την ./..

Άρτα Λαϊνας Ι.ΚΤΕΟ

Άγνοφάρμα κολιοκίτσιος

Η Γωνία της γεύσης

google ads

ΚΔΑΠ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ (2)

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ (2)

Που βρισκόμαστε (2)

calendar

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31